Left Logo
Right Logo
Ροή Ειδήσεων

🏀 Οι δυο… ισοπαλίες Κυπριακών ομάδων με Ισραηλινές!

📖 Περίπου 50“

Μόνο σε μιαν περίπτωση υπάρχει ισοπαλία σε καλαθοσφαιρικό παιχνίδι και αυτό ισχύει, όταν πρόκειται για διπλούς αγώνες.

Ωστόσο επειδή η περίπτωση να τελειώσει ισόπαλο ένα παιχνίδι δεν είναι και το πιο… συχνό αποτέλεσμα, εν τούτοις στο παρελθόν υπήρξαν δυο φορές όπου μια δική μας ομάδα έφερε ένα τέτοιο αποτέλεσμα και μάλιστα οι αντίπαλοι τους, προέρχονταν από την ίδια χώρα και πρόκειται για το γειτονικό Ισραήλ!

Η δε άλλη σύμπτωση, έχει να κάνει με το ότι οι ισοπαλίες είχαν σημειωθεί στους πρώτους αγώνες, που είχαν γίνει στην Κύπρο, ενώ ο απολογισμός ήταν μια πρόκριση (Απόλλων) και ένας αποκλεισμός (Κεραυνός) για τις ομάδες μας.

Η πρώτη φορά που είχε συμβεί αυτό, ήταν κατά την αγωνιστική περίοδο 1998-1999, για τον πρώτο γύρο του τότε Κυπέλλου Κόρατς, ο Κεραυνός έφερε ισοπαλία με τη Μακάμπι Χάιφα με το τελικό σκορ να είναι 67-67!

Στον επαναληπτικό που είχε γίνει στη Χάιφα, οι Ισραηλινοί απέκλεισαν τους Ερυθροκίτρινους, κερδίζοντας με 66-57.

Η δεύτερη φορά, ήταν κατά την αγωνιστική περίοδο 2002-2003, όταν ο Απόλλωνας είχε φέρει ισοπαλία με τη ΧΑΠΟΕΛ Γκαλίλ Ελιόν, στο πρώτο παιχνίδι που είχε γίνει στη Λεμεσό για το Περιφερειακό Πρωτάθλημα Νότιας Ευρώπης (Προημιτελική φάση).

Το σκορ του αγώνα εκείνου, ήταν 86-86, αλλά οι Γαλάζιοι κέρδισαν μέσα στη Γαλιλαία κατά τον επαναληπτικό (67-65) και προκρίθηκαν στο Final-4, που είχε διεξαχθεί στην έδρα τους, όπου παρούσα ήταν και η ΑΕΛ, η οποία το είχε κατακτήσει, κερδίζοντας στον τελικό την Ιγκοκέα!

Η φωτογραφία, είναι από το 86-86 του Απόλλωνα με τη ΧΑΠΟΕΛ Γκαλίλ Ελιόν και σε αυτήν, διακρίνονται οι Νίκος Μιχαήλ, Λούκας Αντωνίου και πιο πίσω, ο Νίκος Χριστοδούλου.

Προηγούμενο Άρθρο

⛹️ Θυρώτος, Λεμέσιος, Ασσιήκαλης…

Επόμενο Άρθρο

😮 Ποιος είναι ο μικρός;

Παρόμοιο περιεχόμενο …

⛹️‍♂️ Κεραυνός – ΕΘΑ 92-66: Διά τυπικότητας…

📖 Περίπου 30“ ➡Τρεις περίοδοι (οι πρώτες), αρκούσαν και… περίσσεψαν για τον Κεραυνό, για να κερδίσει την ΕΘΑ στον πρώτο από τις δυο αναμετρήσεις της ημέρας για την 21η αγωνιστική στην 1η φάση της Basket […]

⛹ Γιατί ο Βασίλης Κούνας είναι μια «όαση» στο καλαθοσφαιρικό μας στερέωμα;

📖 Περίπου 40“   Δύσκολες οι εποχές που βιώνει η ανθρωπότητα… Μίση και διχόνοιες παντού, ένοχοι που είναι και δικαστές και βέβαια από αυτόν τον τραγικό κανόνα, δεν θα μπορούσε να ξεφύγει καμιά κοινωνική τάξη, […]

⛹️‍♂️ Ντέρμπι στο «Κ. Παπαέλληνας»… τρανταχτό φαβορί στο «Κίτιον»

📖 Περίπου 55“ ➡️Με τις αναμετρήσεις ανάμεσα σε Κεραυνό με ΑΠΟΕΛ (θέσεις 3 & 4) και ΑΕΚ με Απόλλωνα (θέσεις 1 & 6), ολοκληρώνεται σήμερα η πρεμιέρα για τις πέντε αγωνιστικές στη 2η φάση του […]