Left Logo
Right Logo
Ροή Ειδήσεων

🏀 Η ΑΕΚ της Ευρώπης… ολοταχώς για να γράψει και πάλι ιστορία! / link – στατιστικό 🔗

📖  Περίπου 50“

Να αρχίσουμε με ένα… έργο σε επανάληψη!

Ο προπονητής της ΑΕΚ, Χριστόφορος Λειβαδιώτης, δεν είναι για πρώτη φορά που κερδίζει παιχνίδι μέσα στη Λιθουανία, γιατί αυτό, το είχε… διαπράξει και προ 4ετίας, ως προπονητής στον Κεραυνό και που είχε οδηγήσει την τότε ομάδα του σε νίκη, πάνω στη Λιεκταμπέλις (82-77 το σκορ, στις 30/09/2019)!

Ωστόσο, η τωρινή του ομάδα η ΑΕΚ, μετά που «έπνιξε» τους Γερμανικούς θαλασσόλυκους του Ροστόκ, στο παιχνίδι που είχε γίνει στο «Κίτιον», απόψε, κέρδισε μέσα στη Λιθουανία και τη CBET Jonava (87-80), στο παιχνίδι για τον 3ο όμιλο του FIBA Europe Cup, βάζοντας πλέον (πολύ) γερή παρακαταθήκη πρόκρισης στην επόμενη φάση!

Η ΑΕΚ, πήρε το παιχνίδι στο δικό της ρυθμό, που είχε στηριχθεί σε δυο αγωνιστικούς πυλώνες!

Ο ένας, ήταν η θαυμαστή προσήλωση στο ανασταλτικό κομμάτι και ο άλλος, το σκοράρισμα του Brown, για τη εξουδετέρωση του οποίου, τα πλάνα των Λιθουανών, κατέληξαν στα… βάθη της Βαλτικής!

Πέραν όμως αυτών, ήταν και το ψυχολογικό κομμάτι!

Μετά το 43-35 στο ημίχρονο και το 61-57 στο 30`, δηλαδή όταν οι γηπεδούχοι, έριξαν την τιμή της διαφοράς στους 4, αναμενόταν τεράστια πίεση, εντός των γραμμών και από την κερκίδα!

Όμως οι Πρασινοκίτρινοι, είχαν… αντίδοτο και για αυτό το κομμάτι, αυτό της… τανάλιας στην άμυνα αι χαρακτηριστικό ήταν το ότι οι γηπεδούχοι, έμειναν στους 4 μόλις πόντους στα 6`50“ πρώτα λεπτά της καθοριστικής 4ης περιόδου!

Πως να κέρδιζαν όταν η ΑΕΚ, είχε ξεφύγει με 15; Παρά το ότι στο τέλος, οι γηπεδούχοι, ήταν… αφόρητα πιεστικοί!

Αυτή είναι λοιπόν η ουσία!

Η ΑΕΚ, επιστρέφει στη βάση της, με μιαν μεγάλη νίκη και η προοπτική να γράψει και πάλι Ευρωπαϊκή ιστορία, έχει πλέον υπόβαθρο!

link – στατιστικό 🔗

Δείτε τα στατιστικά του παιχνιδιού, στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://www.fiba.basketball/europecup/23-24/game/2510/Jonava-CBet-Petrolina-AEK/#tab=boxscore

 

 

Προηγούμενο Άρθρο

🇬🇷 Ελληνική διάλεκτος και καλαθόσφαιρα…

Επόμενο Άρθρο

🏀 «Πνίγηκε στη… θηλειά» της… Γεωργίας! / link στατιστικό 🔗

Παρόμοιο περιεχόμενο …

Κωνσταντινίδης – Λειβαδιώτης: Οι πρώτες τους φορές!

Αντώνης Κωνσταντινίδης και Χριστόφορος Λειβαδιώτης, αποτελούν το ίσως πιο επιτυχημένο ντουέτο προπονητών στην ιστορία του αθλήματος στον τόπο μας και αυτό δεν το λέμε εμείς, αλλά οι αριθμοί, από τότε που είχαν ξεκινήσει τη συμπόρευση […]

⛹️‍♂️ Με… φανερό στόχο στο Μαυροβούνιο!

📖 Περίπου 25“ Το δεύτερο της παιχνίδι για τη Βαλκανική λίγκα δίνει απόψε (έναρξη στις 19:00) η ΑΕΛ, η οποία θα αντιμετωπίσει στο Μαυροβούνιο την ΚΚ Plevlja στη δική της έδρα, ενώ να θυμίσουμε ότι […]

⛹ Με ένα φαβορί και με ένα αμφίρροπο…

📖 Περίπου 35“ Δυο αναμετρήσεις περιλαμβάνει το μενού για τη 2η δόση της 16ης αγωνιστικής στην 1η φάση της Basket League. Στο «Κίτιον» (16:00), η ΑΕΚ υποδέχεται την ΕΘΑ, ενώ στην Παλλουριώτισσα (18:00), ο Αχιλλέας […]