Left Logo
Right Logo
Ροή Ειδήσεων

🎂 01/10/1926 – 01/10/2023: Κεραυνός ετών 97!

 📖 Περίπου 45“  

1η Οκτωβρίου 1926…

Ιδρύεται στον Στρόβολο, ο Κεραυνός. Χρώματα του, το κόκκινο και το κίτρινο, ενώ η ονομασία του σωματείου, προήλθε από τον ποδοσφαιριστή της ομάδας Σάββα Παναγίδη, ο οποίος ήταν γνωστός ως «κεραυνός» (παρατσούκλι) καθώς φημιζόταν για τα δυνατά του χτυπήματα.

Η σχετική εισήγηση, είχε γίνει από το δάσκαλο, Σάββα Τριλλίδη και έγινε αποδεκτή διά βοής (καθολικά).

Το τι εστί Κεραυνός, για τα καλαθοσφαιρικά πράγματα του τόπου μας, όλοι το γνωρίζουν…

Ειδικά κατά τα 30 περίπου τελευταία χρόνια, ο Κεραυνός είναι μόνιμος πρωταγωνιστής, με πλούσια δράση, σε όλα τα καλαθοσφαιρικά επίπεδα (Ανδρικό, Γυναικείο, Αναπτυξιακό), ενώ ήταν και η πρώτη Κυπριακή ομάδα, που… τόλμησε να στοχεύσει σε Ευρωπαϊκές διακρίσεις, τις οποίες και πραγματοποίησε!

Όσο δε αφορά την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο, ο Κεραυνός αναμένεται να είναι και πάλι πρωταγωνιστής, τη στιγμή που σε τρία χρόνια, θα συμπληρώσει έναν αιώνα ζωής!

Πάρις Παπαέλληνας

Ποιος όμως είναι ο βασικός λόγος, που ο Κεραυνός πρωταγωνιστεί, ενώ διαθέτει και ένα σύγχρονο ιδιόκτητο γήπεδο;

Αυτός ο λόγος λοιπόν, έχει όνομα και επώνυμο και ακούει σε αυτό, του Πάρι Παπαέλληνα, για του οποίου η προσφορά στον Κεραυνό, χωρίς πολλές… αμφιβολίες, τον έχει καθιερώσει, ως το πιο ιστορικό πρόσωπο που έχει αναδείξει ποτέ το σωματείο!

Ημέρα γιορτής λοιπόν η σημερινή για το Ερυθροκίτρινο σωματείο, που σήμερα θα… σβήσει 97 κεράκια και ελπίζει ότι, για μιαν ακόμη χρονιά, οι στόχοι, εντός και εκτός συνόρων, θα ανταμώσουν με την πραγματικότητα!

Προηγούμενο Άρθρο

🏀 Ξεκίνημα δράσης στα Κ18 & Κ14 / link 🔗

Επόμενο Άρθρο

🗓 01/10: Παγκόσμια μέρα ηλικιωμένων: Δόξα, τιμή και υπόκλιση στα υπερήφανα γηρατειά (και στα καλαθοσφαιρικά)!

Παρόμοιο περιεχόμενο …

✈️Πως ο πιλότος Σήφης Μιγάδης κατάφερε αυτό που δεν κατάφερε κανείς στην ιστορία της αεροπλοΐας!

📖 Περίπου 25“/ 📹 Θέαση: 14`43“ 📸Στη φωτογραφία, διακρίνεται το συγκεκριμένο αεροπλάνο, για το οποίο είναι αφιερωμένο το παρακάτω κείμενο, καθώς και το μαγνητοσκόπιο που προβάλλεται μετά από το λεκτικό… ➡Το ημερολόγιο έδειχνε 9 Αυγούστου […]

⛹️ Μάχες σε τρία μέτωπα, αλλά με φαβορί σε όλες

📖 Περίπου 35“   Με τρεις αναμετρήσεις πέφτει απόψε η αυλαία για τη 17η αγωνιστική της 1ης φάσης στο Πρωτάθλημα της Basket League και… συμβαλλόμενες σε αυτές, είναι τρεις ομάδες που διεκδικούν τις δυο πρώτες θέσεις […]

🏆 Όταν ο Αχιλλέας, κατέκτησε τον πρώτο του Τίτλο!

Ανάγνωση: Περίπου 20“ Απόκομμα εφημερίδας του 1975… Ένα απόκομμα, άκρως ιστορικό για τον Αχιλλέα Καϊμακλίου! Ήταν η ρομαντική εκείνη εποχή, που ο κόσμος περίμενε να ενημερωθεί για τα νέα που λάμβαναν χώρα κατά την προηγούμενη […]