Left Logo
Right Logo
Ροή Ειδήσεων

🇨🇾Ημέρα Κυπριακής Ανεξαρτησίας / Συμβολισμός Κυπριακής σημαίας και Κυπριακός Κρατικός Ύμνος

📖Περίπου 40″ / 📹Θέαση 1`03″

➡️Αν και κανονικά, η ανεξαρτησία της Κύπρου, είχε επισημοποιηθεί στις 2 τα μεσάνυκτα της 16ης Αυγούστου του 1960, εν τούτοις ως ημερομηνία εορτασμού του γεγονότος, ορίστηκε η 1η Οκτωβρίου, δηλαδή η σημερινή μέρα.

Ο λόγος που έγινε αυτό (απόφαση που είχε λάβει το Υπουργικό συμβούλιο στις 11/07/1963), ήταν επειδή θα ήταν αδύνατό, να εορτάζεται η επέτειος εν τη παρουσία διεθνών διπλωματικών σωμάτων, καθώς κατά τις 16 Αυγούστου, καθώς οι πλείστοι ξένοι πρεσβευτές απουσιάζουν στις χώρες τους, λόγω διακοπών.

Σήμερα λοιπόν, 64η επέτειος της Κυπριακής Ανεξαρτησίας, διεξάγονται παρελάσεις και διάφορες εορταστικές εκδηλώσεις, σε όλη την ελεύθερη Κύπρο.

🇨🇾Συμβολισμός Κυπριακής σημαίας 

Στη συνέχεια, ας δούμε τι συμβολίζει η Κυπριακή σημαία, για την οποία να αναφερθεί ότι πριν την ανεξαρτησία του Κοσσόβου (που δεν έχει ακόμα αναγνωριστεί Παγκοσμίως), ήταν η μοναδική σημαία κράτους ανά τον κόσμο, στην οποία απεικονίζεται ο χάρτης της!

Το κίτρινο χρώμα, συμβολίζει τον άφθονο χαλκό που υπήρχε τότε στην Κύπρο, το λευκό (περίγυρος), συμβολίζει την ειρήνη και την ελευθερία, ενώ οι δυο κλάδοι ελαίας, συμβολίζουν την ειρηνική συνύπαρξη μεταξύ των Κυπριών.

Η σημαία της Κύπρου φιλοτεχνήθηκε από τον Τ/Κ ζωγράφο, Ισμέτ Γκουνέϊ, καθώς κέρδισε το διαγωνισμό που είχε προκηρυχθεί το 1960.

🎶Ύμνος Κυπριακής Δημοκρατίας 

Με την υποσημείωση, ότι ο Ύμνος, είναι κρατικός και όχι ο Εθνικός, το «BS», τον προβάλλει στο πιο κάτω φιλμάκι:

Προηγούμενο Άρθρο

☕Διεθνής ημέρα καφέ: Τόσο απλό… Είναι ο τονωτικός εθισμός!

Επόμενο Άρθρο

😉Ιεζεκιήλ Παπαδόπουλος: Καλαθοσφαιριστής, προπονητής… πρόεδρος!

Παρόμοιο περιεχόμενο …

🏆 It`s the final countdown… (Videos)

Ανάγνωση: Περίπου 20“ Πέρασαν κιόλας 36 χρόνια από τη μαγική εκείνη βραδιά… Τότε που σύσσωμος ο Ελληνισμός ξεχύθηκε στους δρόμους για να πανηγυρίσει τη μεγάλη εκείνη επιτυχία, το Έπος του `87! Είναι πραγματικά, να σκέφτεται […]

🎗15 Φεβρουαρίου: Παγκόσμια μέρα κατά του παιδικού καρκίνου και τα πολλά λόγια, είναι περιττά…

📖 Περίπου 35“ Αρχίζοντας επί προσωπικού, αν με ρωτούσε κανείς, ποιαν επέτειο θεωρώ ως την πιο σημαντική, πέραν αυτών που αφορούν Τα Θεία και κάθε λογής ιδανικά, είναι λοιπόν αυτές μέσα από τις οποίες η […]

🏆 Η Πρωταθλήτρια Εφήβων Ένωση Κοκκινοτριμιθιάς 1996-1997!

📖 Περίπου 15“   Το «BS»… έκλεψε την παραπάνω φωτογραφία, από τον «τοίχο» του Νίκου Νικολάου και την παρουσιάζει σήμερα! Είναι η Εφηβική ομάδα της Ένωσης Κοκκινοτριμιθιάς, η οποία κατέκτησε τον Τίτλο της Πρωταθλήτριας, εκείνης […]