Left Logo
Right Logo
Ροή Ειδήσεων

📜 Η βόλτα στο οίκημα της Ολυμπιάδας και οι αγνές καλαθοσφαιρικές αναμνήσεις…(Pics📸)

Όλες οι κατηγορίες: Περγαμηνής ανάγνωσμα📜

📖 Περίπου 60“

Για την κρίση που βιώνει η Γυναικεία καλαθόσφαιρα, ας μην τα… λέμε και πάλι από την αρχή…

Ωστόσο, μια επίσκεψη στο οίκημα της Ολυμπιάδας Νεάπολης, πήρε τη μνήμη σε μιαν άλλην αρχή και συγκεκριμένα, στα σπάργανα της Γυναικείας καλαθόσφαιρας και συγκεκριμένα, λίγο πριν το… σούρουπο της δεκαετίας του `80, δηλαδή τότε που εμφανιζόταν η Γυναικεία καλαθόσφαιρα στην Κύπρο και η Ολυμπιάδα Νεάπολης, δεν ήταν απλά από τις πρώτες ομάδες που είχαν συσταθεί, αλλά και πρωταγωνιστήσει!

Ολυμπιάδα Νεάπολης λοιπόν!

Η επίσκεψη της ιστοσελίδας, αποδεικνύεται και από το φωτογραφικό υλικό, το οποίο παρατίθεται κάτω από το παρών κείμενο…

Κατόπιν και της προσωπικής βοήθειας από τον νυν πρόεδρο της Ολυμπιάδας κ. Ανδρέα Μιχαηλίδη η… «παραπομπή», προς μιαν θαυμάσια κοπέλα, τη Σύλβια Ψηλογένη, από τις πρώτες καλαθοσφαιρίστριες της ομάδας… βοήθησε στο να… ξετυλιχθεί ένα ολόκληρο κουβάρι από αναμνήσεις!

«Ήταν τόσο αγνά»…

Καλύτερα όμως τα λέει η Σύλβια που δεν μας είπε και πολλά, αλλά όσα είπε, ήταν άκρως ουσιαστικά, από τη σημερινή έφορο της ομάδας βόλεϊ της Ολυμπιάδας:

«Η Ολυμπιάδα, ήταν ένα από τα πρώτα σωματεία που είχαν λάβει μέρος στο Γυναικείο Πρωτάθλημα και από τα πρώτα, τα οποία είχαν πρωταγωνιστήσει, κατακτώντας και δυο Πρωταθλήματα, αλλά και τέσσερα Κύπελλα.

Πρόεδρος της ομάδας, ήταν ο κος Δώρος Ιωαννίδης και προπονητής, ο κ. Γιάννης Ιωαννίδης, αμφότεροι αδέλφια του αείμνηστου κ. Ουράνιου Ιωαννίδη.

Από εκεί και πέρα, ποιαν συμπαίκτρια μου να θυμηθώ και ποιαν να αφήσω…

Γιαννούλα και Έλενα Ορφανού, Μάγια Μακρίδου, Λίζα Κωνσταντινίδου;

Ήταν τόσο αγνά τα πράγματα τότε…

Αγωνιζόμασταν για τη φανέλα, για το σύμβολο του σωματείου μας, για τη Νεάπολη και ποια ήταν η ανταμοιβή μας;

Μια… πίττα σουβλάκια, μια δεξίωση στο οίκημα του σωματείου μας , αλλά το πιο σημαντικό που μετρούσε, ήταν η αγάπη μας για την ομάδα μας, για την καλαθόσφαιρα, τον αθλητισμό γενικότερα»!

📸Φωτογραφίες

Προηγούμενο Άρθρο

😂 Πάτε καλά ρε; Τι… σόι ένωση είναι αυτή, αφού λείπει ο «Πανικκάς»; (Pic📸)

Επόμενο Άρθρο

⛹ Διαχρονική αξία στο χώρο, είναι ο Στέφανος Ηλιάδης!

Παρόμοιο περιεχόμενο …

🏐Ποιο ήταν το παιχνίδι που τελείωσε στις… 01:45 τα μεσάνυκτα στην Κύπρο!

📖 Περίπου 45“ ➡️Μέσα από τη ροή της ιστορίας στον Κυπριακό αθλητισμό, σίγουρα μπορεί κανείς μέσα από το πέρασμα των χρόνων, να βρει αμέτρητες παράξενες ιστορίες… Σαν την παρακάτω! Καθώς υπήρξε παιχνίδι το οποίο τελείωσε […]

😉Ημέρα γενειάδας και από μουσάτους, έχουμε και στην καλαθόσφαιρα!

📖 Περίπου 25“ ➡Τώρα θα μου πει κανείς, τι με έπιασε και ασχολούμαι με… τρίχες! Έλα όμως που σήμερα, τιμάται ανά την Οικουμένη, η μέρα γενειάδας! Με αυτήν την αφορμή λοιπόν η… επί τρίχας απασχόληση! […]

📜 20 χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από μιαν τιμή που επιβαλλόταν να απονείμει η ΑΕΛ!

📖 Περίπου 30“ Λούης Κκαφφάς! Για πολλούς, ένας γραφικός οπαδός… Για τους λίγους όμως, αυτούς που διαθέτουν το σπάνιο προτέρημα της ενσυναίσθησης (όχι απλά της συναίσθησης), το πόσα μπορεί να προσφέρει ένας απλός άνθρωπος, σαν […]