Left Logo
Right Logo
Ροή Ειδήσεων

🏆 Τελικοί πλέι-οφ 2007-2008: Ο Πρωταθλητής Κεραυνός και το ΑΠΟΕΛ που ήλθε από το… πουθενά!

Ανάγνωση: Περίπου 80“

Συνεχίζοντας σήμερα την αναδρομή μας σε παλιούς τελικούς των πλέι-οφ (μιας και η φετινή σειρά, έχει παραταθεί, ως την ανάδειξη του Πρωταθλητή), σήμερα σταματάμε το χρόνο στην αγωνιστική περίοδο 2007-2008.

Ήταν μια χρονιά, κατά την οποία ο Κεραυνός ήταν η ομάδα που έφθασε στην κατάκτηση του Τίτλου και μάλιστα για πρώτη φορά, μετά το 2001!

Ωστόσο, η αρχική αναφορά, πρέπει να γίνει για τον αντίπαλο που είχε σε εκείνους τους τελικούς και που ήταν ο ΑΠΟΕΛ.

Διότι πριν το ξεκίνημα της χρονιάς, τα προβλήματα ήταν πολλά στο γαλαζοκίτρινο στρατόπεδο, σε σημείο που να υπήρχαν και πιθανότητες να μην κατερχόταν στο Πρωτάθλημα!!!

Βέβαια, κάτι τέτοιο, ήταν ανήκουστο ή και αδύνατον να μη γινόταν και εν τέλει, με προετοιμασία, μόλις… δυο βδομάδων και με φτιάξιμο ομάδας στο… τάκα-τάκα, ο ΑΠΟΕΛ κατήλθε, με μεταγραφές της τελευταίας στιγμή, ενώ ο Κυριάκος Γιαγκουλής, είχε το γενικό πρόσταγμα στον πάγκο.

Από την άλλη, ο πλήρως οργανωμένος Κεραυνός (με προπονητή το Βασίλη Φραγκιά), είχε χάσει στο παιχνίδι του πρώτου γύρου που είχε γίνει στον ουδέτερο Άγιο Δομέτιο από τον ΑΠΟΕΛ, τον κέρδισε στον δεύτερο γύρο και στο τέλος, οι δυο ομάδες συναντήθηκαν στην τελική φάση (όλα αυτά εν συντομία).

Ήταν μια σειρά που κράτησε ως εκεί που δεν πήγαινε άλλο, δηλαδή ως τον πέμπτο τελικό, που έγινε στην ερυθροκίτρινη έδρα, μιας και στην κανονική περίοδο, πρώτος τερμάτισε ο Κεραυνός και δεύτερος ο ΑΠΟΕΛ.

Στα τέσσερα πρώτα παιχνίδια, η έδρα ήταν που είχε τον πρώτο λόγο, μιας και σε όλα κέρδιζε ο εκάστοτε γηπεδούχος και έτσι, με το σκορ των νικών/ηττών στο 2-2, έγινε το καθοριστικό παιχνίδι στο «Κ. Παπαέλληνας»…

Εν τέλει, μετά από μιαν καθοριστική τελευταία περίοδο, ήταν ο Κεραυνός που κατέκτησε τον Τίτλο, αλλά και για τις δυο ομάδες η χρονιά εκείνη, έμεινε μνημειώδης!

Διότι, ήταν η πρώτη ερυθροκίτρινη «ενθρόνιση», μετά από το 2001, τη στιγμή που ο ΑΠΟΕΛ, προερχόμενο από το… πουθενά, τελικά για… δυο τρίποντα διαφοράς, έχασε τον Τίτλο!

Διότι το σκορ του καθοριστικού τελικού, ήταν 71-66 για τον Κεραυνό, σε παιχνίδι που είχε γίνει στις 11/04/2008…

Προηγούμενο Άρθρο

➡ Επέτειος διεθνούς χρίσματος του Αντώνη Δημητρίου!

Επόμενο Άρθρο

✍ Ανακοινωθέντα ΑΕΚ – Κεραυνού: Στο «επίκεντρο» ο Κρουμπάλι!

Παρόμοιο περιεχόμενο …

😥«Έφυγε» στα 28 του, ο πρώην άσος του ΑΠΟΕΛ, Dmitri Tompson!

📖 Περίπου 25“ ➡Εντελώς ξαφνικά και από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, ο 28χρονος Dmitri Tompson, ο οποίος είχε αγωνισθεί στον ΑΠΟΕΛ κατά την αγωνιστική περίοδο 2019-2020, αναχώρησε για Τα Επουράνια… Ο Dmitri Tompson, είχε γεννηθεί […]

Καρέ αγωνιζόμενων ομάδων για σήμερα, βαθμολογικό κίνητρο, μόνο για μια…

Δυο αναμετρήσεις διεξάγονται σήμερα για το Πρωτάθλημα της Basket League και από αυτές, ενδιαφέρον υπάρχει μόνο σε αυτήν, που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα της 2ης τεχνικής σχολής Λεμεσού, όπου η Ανόρθωση υποδέχεται τον Κεραυνό (εξ` […]

🫂Παγκόσμια ημέρα φιλίας: Υπάρχει ελπίδα!

📖 Περίπου 15“ ➡Από το 2011 και κατόπιν σχετικής απόφασης του ΟΗΕ, η σημερινή μέρα, προτελευταία του Ιουλίου, έχει καθιερωθεί ως η Παγκόσμια ημέρα φιλίας. Στόχος η σύσφιξη σχέσεων ανάμεσα σε όλα τα κοινωνικά στρώματα […]