Left Logo
Right Logo
Ροή Ειδήσεων

🏀 Κεραυνός Vs ΑΠΟΕΛ: Η πιο… τρελή σειρά ημιτελικών πλέι-οφ!

Μέσος όρος ανάγνωσης κειμένου: 70 περίπου δευτερόλεπτα

Κατ` αρχήν υπάρχουν δυο δεδομένα, όσον αφορά την παρακάτω παλιά ιστορία…

Το ένα, έχει να κάνει με το γεγονός, ότι από ανέκαθεν οι αναμετρήσεις ανάμεσα σε Κεραυνό και ΑΠΟΕΛ (ή ΑΠΟΕΛ και Κεραυνό), πάντα συνάρπαζαν τα καλαθοσφαιρικά πλήθη.

Το άλλο, έχει να κάνει με το ότι, σαν αυτό που συνέβη στις μεταξύ τους αναμετρήσεις, της αγωνιστικής περιόδου 1996-1997, δεν έχει ξαναγίνει… έτσι απλά!

Τι έγινε λοιπόν τότε;

Ο μετέπειτα Πρωταθλητής της χρονιάς εκείνης, Κεραυνός, είχε αντιμετωπίσει τους γαλαζοκίτρινους με αρχικό πλεονέκτημα έδρας, στο ζευγάρι των θέσεων 2 & 3.

Όμως, ο ΑΠΟΕΛ κέρδισε τον πρώτο αγώνα, μέσα στον Στρόβολο και είχε προηγηθεί στο σκορ νικών με 2-1 (καθώς τότε μεταφέρονταν οι νίκες της κανονικής περιόδου, που ήταν στο 1-1 για το συγκεκριμένο ζευγάρι).

Ωστόσο ο Κεραυνός, κέρδισε μέσα στο «Ελευθερία» (χωρίς το… Τάσσος τότε και που ήταν η έδρα του ΑΠΟΕΛ), για να ισοφαρίσει σε 2-2.

Αλλά τα δυο «σπασίματα έδρας», δεν ήταν αρκετά, για να τελείωνε εδώ αυτή η ιστορία, ή μάλλον καλύτερα, είμαστε ακόμα στα… μισά της!

Διότι στον τρίτο ημιτελικό, ο ΑΠΟΕΛ νίκησε και πάλι μέσα στον Στρόβολο, φθάνοντας έτσι στο 3-2!

Ενώ λοιπόν χρειαζόταν μιαν ακόμη νίκη για να φθάσει στην τελική φάση, ο Κεραυνός πήγε στο «Ελευθερία» και κέρδισε ξανά!

Έτσι, ενώ το σκορ των νικών είχε πάει στο 3-3, έγιναν… τέσσερα σπασίματα έδρας σε αυτήν τη σειρά και… πάλι καλά που δεν έγιναν και πέντε, γιατί στον «τελικό των ημιτελικών» που έγινε στην έδρα του Κεραυνού, ήταν και η μοναδική φορά στην αξέχαστη εκείνη σειρά που νίκησε ο γηπεδούχος!

Κάτι τέτοιο, δεν ξανάγινε!

*Στην τελική φάση ο Κεραυνός αντιμετώπισε με μειονέκτημα έδρας τον Αχιλλέα, τον οποίο κέρδισε με σκορ νικών 4-1 (1-1 στην κανονική περίοδο) και αναδείχθηκε Πρωταθλητής της χρονιάς εκείνης.

Προηγούμενο Άρθρο

🏀Πολύτιμος!

Επόμενο Άρθρο

🦽 Ο Βαγγέλης Παπαθανασίου, θα είναι και φέτος «παρών» στον τελικό Τροχοκαθίσματος;

Παρόμοιο περιεχόμενο …

⛹️‍♂️ Καρέ του… κίτρινου σε απόσταση λίγων μέτρων!

📖 Περίπου 40“     Καρέ του… κίτρινου είναι το «χαρακτηριστικό» των δυο αναμετρήσεων, με τις οποίες συνεχίζεται σήμερα η 15η αγωνιστική της Basket League και όχι μόνο αυτό, αλλά αυτές, θα διεξαχθούν σε απόσταση… λίγων […]

🏆 Ο τελικός του 2010 που έγινε σε… κοινή, πλην όμως τιμωρημένη έδρα!

Ανάγνωση: Περίπου 50“ ΑΕΛ (με πλεονέκτημα έδρας) και ΑΠΟΕΛ, ήταν οι μονομάχοι της τελικής φάσης για τα πλέι-οφ της αγωνιστικής περιόδου 2009-2010. Ωστόσο το πλεονέκτημα έδρας των γαλαζοκιτρίνων της Λεμεσού, είχε πάει πριν από την […]

Όταν ο Ολυμπιακός βρέθηκε από τα… τάρταρα στο Έβερεστ της Ευρώπης!

Αγωνιστική περίοδος 1996-1997. Η χρονιά που κανείς δεν θα ξεχάσει όσο ζει στον Ολυμπιακό. Η χρονιά που γράφτηκε με ολόχρυσα γράμματα στην ιστορία του Πειραϊκού συλλόγου, κατά την οποία, κυριολεκτικά, σάρωσε τα πάντα στο πέρασμα […]