Left Logo
Right Logo
Ροή Ειδήσεων

✍Δελτίο τύπου ΕΑΚ, για τα 5α Δημοσιογραφικά βραβεία (ονόματα νικητών)

Όλες οι κατηγορίες: Ανακοινώσεις / Δελτίο Τύπου✍

📖 Περίπου 4`

Δελτίο τύπου προς τα ΜΜΕ, απέστειλε νωρίτερα σήμερα η ΕΑΚ, στο οποίο αναφέρονται τόσο τα ονόματα των νικητών στις επτά κατηγορίες, καθώς και το γεγονός ότι η φετινή τελετή, θα πραγματοποιηθεί στο Προεδρικό Μέγαρο, τη Δεύτερα 11/11.

📌Το δελτίο έχει ως ακολούθως:

 Οι νικητές στις επτά κατηγορίες των Ε’ Δημοσιογραφικών Βραβείων της ΕΑΚ

 Τη Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2024 στο Προεδρικό Μέγαρο η φετινή τελετή

Αναστασία Καρεκλά, Άντρη Κασάπη, Κωνσταντίνος Κυπριανού, Μάριος Γρηγορίου, Μιχάλης Παπαγεωργίου, Πάνος Λάρκος και Φάνης Μακρίδης είναι οι νικητές στις επτά κατηγορίες των Ε’ Δημοσιογραφικών Βραβείων της Ένωσης Αθλητικογράφων Κύπρου (ΕΑΚ), όπως αναδείχθηκαν από την κριτική επιτροπή σε συνεδρία που πραγματοποιήθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου 2024 στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας.

Γι’ άλλη μία χρονιά, ενώπιον της κριτικής επιτροπής, τέθηκαν ποιοτικές εργασίες, τόσο από τον γραπτό, όσο και από τον ραδιοφωνικό και τηλεοπτικό Τύπο, και η επιλογή των νικητών στις πλείστες κατηγορίες ήταν αρκετά δύσκολη.

Τις αντίστοιχες δεύτερες θέσεις στις επτά κατηγορίες έλαβαν οι Αντρέας Ιακώβου, Σάββας Κοσιάρης, Χαρά Σαββίδου, Νίκος Σαββίδης, Ευτύχιος Γιαξής, Άντρεα Καφά και Μάριος Πολυδώρου.

Όλοι οι πιο πάνω, θα βραβευθούν στην τελετή που θα γίνει στο Προεδρικό Μέγαρο τη Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2024. Περισσότερες λεπτομέρειες θα δημοσιευτούν το επόμενο διάστημα.

Να σημειωθεί ότι από φέτος προστέθηκε και η διαδικασία όπου τις υποψηφιότητες καταθέτουν και τρίτα άτομα, πέραν των υποψηφίων, έτσι ώστε να υπάρχει μεγαλύτερος πλουραλισμός συμμετοχών. Αρκετοί από τους φετινούς νικητές ενημερώθηκαν ότι θέματά τους εξετάστηκαν από την κριτική επιτροπή, μόνο μετά που έλαβαν πρωτιά ή δεύτερη θέση!

Στη συνεδρία για αξιολόγηση των υποψήφιων θεμάτων για τα Ε’ Δημοσιογραφικά Βραβεία της ΕΑΚ συμμετείχαν οι Νεόφυτος Γεωργίου (πρώην γενικός γραμματέας ΕΑΚ), Ανδρέας Λαζανίτης (επί σειρά ετών εκπρόσωπος Τύπου της ΣΚΟΚ), Λουκής Τερεζόπουλος (πρώην αντιπρόεδρος ΕΑΚ), Άγγελος Χατζησοφοκλέους (πρόεδρος Συνδέσμου Επαγγελματιών Φωτογράφων Κύπρου), Πέτρος Χατζηχριστοδούλου (Δημοσιογράφος) και Ντίνος Φοινικαρίδης (πρώην γενικός γραμματέας ΕΑΚ, νυν διευθυντής του ΚΥΠΕ), ενώ απέστειλαν τις επιλογές τους οι Ζαχαρίας Κυριάκου (τέως Δήμαρχος Έγκωμης / επίτιμος πρόεδρος ΕΑΚ), Δρ. Νίκος Καρτακούλλης (Πρόεδρος του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Λευκωσίας), Σταύρος Μιχαηλίδης (Οlympian, μέλος Δ.Σ. ΚΟΑ), Μικαέλο Παπαδάκης (τέως γενικός γραμματέας ΕΑΚ), Άντρη Σιάλου (Olympian) και Κάλλη Χατζηιωσήφ (Αντιπρόεδρος Δ.Σ. ΚΟΑ). Τον συντονισμό εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΑΚ, είχαν ο βοηθός ταμίας της οργάνωσης, Στέλιος Στέλιου και ο Σύμβουλος, Αντρέας Παυλίδης.

Για να γίνει εφικτή η διοργάνωση των Δημοσιογραφικών Βραβείων, καθοριστική είναι η στήριξη των χορηγών της ΕΑΚ, τους οποίους και ευχαριστούμε θερμά. Τον Μέγα Χορηγό ΟΠΑΠ Κύπρου. Τους Χρυσούς Χορηγούς και Υποστηρικτές Cytavision, Unicars, Τράπεζα Κύπρου. Τους Χορηγούς και Υποστηρικτές Hercules, Psaltis Auto Parts, CNP CYPRIALIFE, Υπεραγορές ΑΛΦΑΜΕΓΑ, Carlsberg. Και φυσικά, τον συνεργάτη της ΕΑΚ, τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού (ΚΟΑ). Η συνεδρία της κριτικής επιτροπής φιλοξενήθηκε από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας.

 📸Γρηγορίου, Καρεκλά, Κυπριανού

Κάνοντας αρχή από τις τρεις κατηγορίες των φωτογραφιών, νικητές αναδείχθηκαν οι Μάριος Γρηγορίου, Αναστασία Καρεκλά και Κωνσταντίνος Κυπριανού.

Για τον Μάριο Γρηγορίου είναι η τρίτη διαδοχική επιτυχία, καθώς για τρίτο συναπτό έτος δική του φωτογραφία αναδεικνύεται ως η καλύτερη στην κατηγορία «Φωτογραφία-Ποδόσφαιρο», ενώ ως δεύτερη ψηφίστηκε φωτογραφία που τραβήχτηκε από τον Νίκο Σαββίδη.

Την κατηγορία «Φωτογραφία – Σπορ σε δράση» κέρδισε η Αναστασία Καρεκλά που πέρσι είχε πάρει τη δεύτερη θέση στην κατηγορία «Φωτογραφία-Μακριά από τη δράση». Στη συγκεκριμένη κατηγορία φέτος πρώτος αναδείχθηκε ο Κωνσταντίνος Κυπριανού, που την περσινή χρονιά είχε πάρει το έπαθλο της πρώτης θέσης στην κατηγορία «Φωτογραφία – Σπορ σε δράση».

Δεύτεροι στις κατηγορίες «Φωτογραφία – Σπορ σε δράση» και «Φωτογραφία-Μακριά από τη δράση» ήταν οι Αντρέας Ιακώβου και Χαρά Σαββίδου αντίστοιχα.

✍Παπαγεωργίου, Μακρίδης, Λάρκος, Κασάπη

Στις υπόλοιπες κατηγορίες, τις πλείστες διακρίσεις κέρδισαν άτομα που δεν είχαν βραβευθεί στις προηγούμενες εκδόσεις των Δημοσιογραφικών Βραβείων.

Στην κατηγορία «Αρθρογραφία» την πρωτιά πήρε η άποψη του Μιχάλη Παπαγεωργίου στο balla.com.cy με τίτλο «Οφείλουν και μία απολογία στον Ντίνο Μιχαηλίδη…». Δεύτερη στην κατηγορία ήταν η άποψη του Ευτύχιου Γιαξή που δημοσιεύθηκε στο gipedo.politis.com.cy με τίτλο «Δηλαδή, τον ακούσατε κι ακόμη τον έχετε εκεί;».

Στην κατηγορία «Αφιέρωμα» την πρώτη θέση πήρε ο Φάνης Μακρίδης για την πολυετή έρευνά του στον «Φιλελεύθερο» για το ασυμβίβαστο στο κυπριακό ποδόσφαιρο που κορυφώθηκε στα τέλη Σεπτεμβρίου του 2023, ενώ δεύτερος ήταν ο Μάριος Πολυδώρου με το αφιέρωμα στο basketballstoriescy.com, με τίτλο: «Μισός αιώνας κατοχής. Σήμερα το ‘BS’ παρουσιάζει δέκα μαρτυρίες ανθρώπων της καλαθόσφαιρας από την 20η Ιουλίου του 1974…». Ο Πολυδώρου πέρσι ήταν δεύτερος στην κατηγορία «Συνέντευξη».

Την κατηγορία αυτή, φέτος, κέρδισε ο Πάνος Λάρκος με τη συνέντευξη του Ραν Μπεν Σιμόν στο Gazzetta Cyprus με τίτλο «Βάζω το χέρι μου στη φωτιά ότι αυτός ήταν ο λόγος που δεν πήραμε το πρωτάθλημα». Δεύτερη στην κατηγορία η Άντρεα Καφά με τη συνέντευξη του Γιώργου Εφραίμ στην εκπομπή «KICK OFF» της Cablenet.

Nικήτρια στην κατηγορία «Audiovisual» είναι η Άντρη Κασάπη με την παραγωγή στο ΡΙΚ του επεισοδίου «Παύλος Κοντίδης ο πρώτος Ολυμπιονίκης της Κύπρου». Μαζί της θα τιμηθούν οι Άντρεα Αγγελίδου (παραγωγός), Χρίστος Φουρλής (κινηματογραφιστής), οι οποίοι ταξίδεψαν με την Κασάπη στην Κροατία, για τις ανάγκες του ρεπορτάζ, καθώς και ο Μιχάλης Σημαδιακός για το μοντάζ. Δεύτερος στην «Audiovisual» ο πρώην πρόεδρος της ΕΑΚ, Σάββας Κοσιάρης με το «Αφιέρωμα για ΑΕΚ: Οι Κύπριοι παίκτες που φόρεσαν τα κιτρινόμαυρα και έγραψαν ιστορία!» που εκπονήθηκε στο ραδιόφωνο ΣΠΟΡ FM 95.

Αναλυτικά οι νικητές και αυτοί που πήραν τη δεύτερη θέση σε κάθε κατηγορία, οι οποίοι όλοι και όλες θα τιμηθούν στις 11 Νοεμβρίου.

 Οι έξι πιο κάτω φωτογραφίες έχουν σύνδεσμο (link) και είναι clickable:

  1. «Φωτογραφία Ποδόσφαιρο»

Νικητής: Μάριος Γρηγορίου

Για τη φωτογραφία από παιχνίδι μεταξύ ΑΕΛ και Ομόνοιας, στο οποίο ο επιθετικός των πρασίνων κάνει γυριστό σουτ μπροστά από την άμυνα των γαλαζοκιτρίνων

Δεύτερη θέση: Νίκος Σαββίδης

Για τη φωτογραφία με την κόντρα για να πάρουν τη μπάλα μεταξύ των Γκιόργκι Κβιλιτάια και Παύλου Κορρέα

  1. «Φωτογραφία Σπορ σε δράση»

Νικητής: Αναστασία Καρεκλά

Για τη φωτογραφία με τον  αθλητή της Εθνικής Υδατοσφαίρισης, Αλέξανδρο Παπαναστασίου, στον αγώνα Ελλάδα – Γαλλία που διεξήχθη στις 9 Φεβρουαρίου 2024 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου στην Ντόχα.

Δεύτερη θέση: Ανδρέας Ιακώβου

Για τη φωτογραφία που πάρθηκε από τους Διεθνείς Αγώνες Θαλάσσιας Υδατοσφαίρισης ΧΜ BeachPolistas World Tour που διεξήχθη στο Μόλο της Λεμεσού μεταξύ 2-4 Αυγούστου 2024

  1. «Φωτογραφία Μακριά από τη δράση»

Νικητής: Κωνσταντίνος Κυπριανού

Για τη φωτογραφία με τον Μάριο Γεωργίου να κρατάει το κεφάλι του μετά την ολοκλήρωση του προγράμματός του στους Ολυμπιακούς Αγώνες «Παρίσι 2024», στιγμές μετά την πτώση στην έξοδο, η οποία του στέρησε μια θέση στο βάθρο.

Δεύτερη θέση: Xαρά Σαββίδου

Για τη φωτογραφία με πανηγυρισμό των παικτών της Εθνικής Ιταλίας που αναδείχθηκε νικήτρια στο EURO U-17, το οποίο φιλοξενήθηκε στην Κύπρο.

📸Το κείμενο συνεχίζεται κάτω από την ακόλουθη φωτογραφία… 

  1. «Αρθρογραφία»

Νικητής: Μιχάλης Παπαγεωργίου

Για την άποψή του στο balla.com.cy με τίτλο «Οφείλουν και μία απολογία στον Ντίνο Μιχαηλίδη…»

https://balla.com.cy/2023/11/ofeiloyn-kai-mia-apologia-ston-ntino-michailidi/

Δεύτερη θέση: Ευτύχιος Γιαξής

Για το κείμενο στο gipedo.politis.com.cy με τίτλο «Δηλαδή, τον ακούσατε κι ακόμη τον έχετε εκεί;»

https://gipedo.politis.com.cy//gipedo-apopseis/681934/diladi-ton-akoysate-ki-akomi-ton-echete-ekei

  1. «Αφιέρωμα»

Νικητής: Φάνης Μακρίδης

Για την πολυετή έρευνά του για το ασυμβίβαστο στο κυπριακό ποδόσφαιρο που κορυφώθηκε στα τέλη Σεπτεμβρίου του 2023.

Οι σχετικοί σύνδεσμοι:

https://www.philenews.com/kipros/koinonia/article/1389519/triplo-asimvivasto-gia-ton-kouma/

https://oparatiritis.com.cy/2023/09/30/%CE%BF-%CE%BA%CE%BF%CF%8D%CE%BC%CE%B1%CF%82-%CF%80%CE%AF%CF%83%CF%89-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%B7%CE%BD-abc-%CF%83%CF%8D%CE%BC%CF%86%CF%89%CE%BD%CE%B1-%CE%BC%CE%B5-%CF%80%CF%8C%CF%81%CE%B9%CF%83/

https://www.youtube.com/watch?v=s66Femy4P4E&t=1s

Δεύτερη θέση: Μάριος Πολυδώρου

Για το αφιέρωμα που δημοσιεύθηκε στο basketballstoriescy.com, με τίτλο: «Μισός αιώνας κατοχής… Σήμερα το «BS», παρουσιάζει δέκα μαρτυρίες ανθρώπων της καλαθόσφαιρας από την 20η Ιουλίου του 1974…».

https://www.basketballstoriescy.com/%f0%9f%98%a5misos-aionas-katochis-simera-to-bs-paroysiazei-deka-martyries-anthropon-tis-kalathosfairas-apo-tin-20i-ioylioy-toy-1974/

  1. «Συνέντευξη»

Νικητής: Πάνος Λάρκος

Για τη συνέντευξη που πήρε από τον Ραν Μπεν Σιμόν, μετά την αποχώρησή του από την ΑΕΚ. «Βάζω το χέρι μου στη φωτιά ότι αυτός ήταν ο λόγος που δεν πήραμε το πρωτάθλημα», ο τίτλος της συνέντευξης που φιλοξενήθηκε στο Gazzetta Cyprus.

https://www.gazzetta.gr/football/protathlima-cyta/2334424/ran-mpen-simon-apokleistika-sto-gazzeta-cyprus-pigaina-stin

Δεύτερη θέση: Άντρεα Καφά

Για τη συνέντευξη στην εκπομπή «KICK OFF» της Cablenet με τον Γιώργο Εφραίμ, λίγες ημέρες μετά τη γνωστοποίηση της αποχώρησής του από την ενεργό δράση.

https://www.youtube.com/watch?v=xoelvn-dCgE

  1. «Audiovisual»

Νικητές: Άντρη Κασάπη (δημοσιογράφος), Άντρεα Αγγελίδου (παραγωγός), Χρίστος Φουρλής (κινηματογραφιστής), Μιχάλης Σημαδιακός (μοντάζ)

Για το τηλεοπτικό αφιέρωμα με τίτλο «Παύλος Κοντίδης ο πρώτος Ολυμπιονίκης της Κύπρου», το οποίο προβλήθηκε στο ΡΙΚ πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, με πλάνα από την Κροατία, όπου έκανε προετοιμασία ο Κύπριος ιστιοπλόος.

https://tv.rik.cy/show/megala-athletika-gegonota/episode/6143/

Δεύτερη θέση: Σάββας Κοσιάρης

Για το ραδιοφωνικό αφιέρωμα, στον ΣΠΟΡ FM 95, στους Κύπριους παίκτες που φόρεσαν τα κιτρινόμαυρα της ΑΕΚ και έγραψαν ιστορία!

https://www.24sports.com.cy/gr/sports/podosfairo/ellada/soyper-ligk/ellada-aek/afieroma-gia-aek-oi-kyprioi-paiktes-poy-foresan-ta-kitrinomayra-kai-egrapsan-istoria

Προηγούμενο Άρθρο

✍Ο εν του Αθλέοντα «Κόντο» ο νεότερος, ως καλαθοσφαιριστής, αλλά και προπονητής!

Επόμενο Άρθρο

🏀Το χαίρονται τα παιδιά του ΑΣΥΛ!

Παρόμοιο περιεχόμενο …

✍ Τ.Ε Ανόρθωσης: Ο… ξεναγός Κωνσταντινίδης και ο… κατάσκοπος Αγγελίδης!

📖 Περίπου 2 λεπτά Μέσα από δυο αποψινές αναρτήσεις από το Τ.Ε της Ανόρθωσης, στη μια, ο προπονητής της «κυρίας»… αναλαμβάνει ρόλο ξεναγού, ενώ ο βοηθός του, ο Νίκος Αγγελίδης, αυτόν του… κατάσκοπου! Πως συμβαίνει […]

🏆 Final-4: Από 💯 λέξεις για ΑΕΚ και ΑΠΟΠ!

📖 Περίπου 55“ ➡️Πρασινοκίτρινοι και Κυανόλευκοι θα μπουν πρώτοι αύριο στην… αρένα του «ΤΠΕ» (έναρξη στις 16:00), για να συνθέσουν το ζευγάρι, που θα μονομαχήσει για το πρώτο εισιτήριο στον τελικό του Κυπέλλου. Όσο και […]

✍Σε διαδικασία ροής οι εγγραφές στο Διγενή!

📖 Περίπου 10“ ➡Ξεκίνησαν πριν από λίγες μέρες οι εγγραφές στο Διγενή, όσον αφορά τις κατηγορίες Μίνι και Αναπτυξιακών, σε αμφότερα τα φύλα Κ14. 🖊Το σχετικό ανακοινωθέν, έχει ως ακολούθως: Οι Εγγραφές για την νέα […]