Left Logo
Right Logo
Ροή Ειδήσεων

🏀Πρωτάθλημα καλαθόσφαιρας Κύπρου, αριθμός 59… επί θυρών (επεξήγηση φετινής διοργάνωσης)!

Όλες οι κατηγορίες: Διοργανώσεις🏀 , Πρωτάθλημα🏀

📖 Περίπου 1`30“/ 🔗Σύνδεσμος παραπομπής κάτω από το κείμενο…

➡Όλα είναι έτοιμα για την 59η διοργάνωση Πρωταθλήματος καλαθόσφαιρας Κύπρου!

Μια… κούρσα μεταξύ εννέα ομάδων, που αρχίζει από σήμερα και που θα κρατήσει ως το Μάη, δηλαδή ως τότε που θα αναδειχθεί ο Πρωταθλητής της αγωνιστικής περιόδου 2024-2025!

Από τη λίστα των προηγούμενων Πρωταθλητών, απουσιάζει μια τετράδα ομάδων, οι πρώτοι δυο που «χάραξαν τους δρόμους» και που πρόκειται για τους Διγενή, ΠΑΕΕΚ, καθώς και της ΕΝΑΔ, ενώ ο Πεζοπορικός απουσιάζει μεν, αλλά παρούσα είναι η «κόρη» του, η ΑΕΚ!

Με την απαραίτητη υποσημείωση, ότι η πρώτη διοργάνωση (1965-1966), δεν είχε ολοκληρωθεί…

Με τη σειρά του αλφαβήτου λοιπόν, οι εννέα ομάδες που μετέχουν στη φετινή διοργάνωση είναι οι ΑΕΚ, ΑΕΛ, Ανόρθωση, ΑΠΟΕΛ, Απόλλων, Αχιλλέας, ΕΘΑ, ΕΝΠ και Κεραυνός.

🏀Οι τρεις εποχές των Πρωταθλημάτων

Μέσα από τη ροή της ιστορίας, οι διοργανώσεις των Πρωταθλημάτων, χωρίζονται σε τρεις εποχές.

⛹️‍♂️Πρώτη εποχή / 1965 μέχρι 1982: Κατά τις αγωνιστικές αυτές περιόδους, ο Πρωταθλητής αναδεικνυόταν με κανονική βαθμολογία και μετά από διοργάνωση, που περιλάμβανε δυο γύρους (εντός & εκτός έδρας, για κάθε ομάδα).

⛹️‍♂️Δεύτερη εποχή / Από 1983 μέχρι 1999: Κατά τις αγωνιστικές αυτές περιόδους, ο Πρωταθλητής αναδεικνυόταν μετά από διαδικασία πλέι-οφ, αλλά και μεταφορά των νικών εκ της κανονικής περιόδου.

⛹️‍♂️Τρίτη εποχή / Από 2000 μέχρι σήμερα: Κατά τις αγωνιστικές αυτές περιόδους, ο Πρωταθλητής αναδεικνύεται πάλι μέσα από τη διαδικασία των πλέι-οφ, αλλά χωρίς να μεταφέρονται οι νίκες της κανονικής περιόδου και επομένως οι αναμετρήσεις, ξεκινάνε από μηδενική βάση.

🏀Η φετινή διοργάνωση

Για τη φετινή διοργάνωση, να αναφερθεί ότι αυτή περιλαμβάνει την 1η φάση (δυο γύροι, εκτός & εκτός έδρας για την κάθε ομάδα), τη 2η, όπου συνεχίζουν οι εννέα ομάδες, κατόπιν προκαθορισμένου προγράμματος (το οποίο προβάλλεται σε εικονίδιο, κάτω από την παρούσα παράγραφο), την 3η φάση όπου προκρίνονται οι τέσσερεις πρώτες ομάδες, οι οποίες «σχηματίζουν», την ημιτελική φάση των πλέι-οφ, ως εξής:

1 – 4 & 2 – 3

🖼Το κείμενο συνεχίζεται κάτω από το ακόλουθο εικονίδιο…

Για τις ομάδες που μετά το πέρας της 3ης φάσης, θα τερματίσουν στις θέσεις από 5 ως 8, ολοκληρώνεται η αγωνιστική περίοδος, ενώ η 9η, υποβιβάζεται στη Β1 κατηγορία.

Οι ομάδες που θα προκριθούν, κατόπιν τριών νικηφόρων αποτελεσμάτων, από την ημιτελική φάση των πλέι-οφ, θα αγωνισθούν στην τελική φάση των πλέι-οφ, που αποτελεί την 4η φάση και που ο Πρωταθλητής θα αναδειχθεί πάλι μετά από τρία νικηφόρα αποτελέσματα.

Εξυπακούεται ότι τόσο στην 3η, όσο και στην 4η φάση (ημιτελικοί και τελικός πλέι-οφ), πλεονέκτημα έδρας θα έχει η ομάδα που τερμάτισε πιο ψηλά μετά τη συμπλήρωση των δυο πρώτων φάσεων.

📝Προκήρυξη

Την προκήρυξη του Πρωταθλήματος 2024-2025 (καθώς και των λοιπών διοργανώσεων), μπορείτε να τη βρείτε στον ακόλουθο σύνδεσμο:

http://cbfweb.org/eCBF/cbfdocscomrules.aspx

Προηγούμενο Άρθρο

⛹️‍♀️ΑΕΛ – Λυών 44-97: Ήταν (πολύ) ψηλό το εμπόδιο…

Επόμενο Άρθρο

🏀Οι «δυο» της Λεμεσού ανοίγουν την αυλαία!

Παρόμοιο περιεχόμενο …

Η πιο αρμόζουσα φωτογραφία για την έναρξη των τελικών της Β1…

Αντί για την αναφορά του αποψινού πρώτου αγώνα για την τελική φάση των πλέι-οφ, ανάμεσα στην ΠΑΕΕΚ και στο Διγενή, παιχνίδι που θα ξεκινήσει στις 20:00 στην αίθουσα του Λυκείου Δασούπολης, η πρώτη αναφορά επιβάλλεται […]

🏆Τελικός Κυπέλλου 1977: Αχιλλέας – ΑΕΛ 66-53

📖 Περίπου 10“ ➡Απόκομμα εφημερίδας, περγαμηνής ανάγνωσμα! Ακριβώς αυτό είναι που ισχύει και για την κεντρική φωτογραφία του κειμένου… Τελικός Κυπέλλου του 1977… Όταν ο Αχιλλέας στεφόταν για 4η διαδοχική αγωνιστική περίοδο, ως Κυπελλούχος καθώς […]

⛹️ Ράτσα, Αντωνίου, Παντελίδης!

Ανάγνωση: Περίπου 20“ Συμπαίκτες στον Κεραυνό της αγωνιστικής περιόδου 1996-1997, τρεις παίκτες που έγραψαν τη δική τους ιστορία με την Ερυθροκίτρινη φανέλα! Από αριστερά, Ντράγκαν Ράτσα, Λούκας Αντωνίου και Γιάννης Παντελίδης και όρθιος ο υπογράφων! […]