Left Logo
Right Logo
Ροή Ειδήσεων

🏆Το ασύλληπτο Πρασινοκίτρινο ρεκόρ και η διπλή Ερυθροκίτρινη πρωτιά (η μια, στα… σημεία)!

Όλες οι κατηγορίες: Ο αναζητών ευρίσκει🔎

📖 Περίπου 1`10“

➡Όλο και ζυγώνει η ημερομηνία έναρξης της ερχόμενης αγωνιστικής περιόδου για το Πρωτάθλημα της μεγάλης κατηγορίας, στην οποία θα συμμετάσχουν εννέα ομάδες.

Υπό την έννοια ότι το… ορεκτικό είναι ολόκληρη η 1η φάση, το «κυρίως πιάτο», θα είναι βέβαια τα πλέι-οφ και παρότι είναι ακόμα πολύ νωρίς, θα προβάλλει το ερώτημα, αν θα υπάρξει κάποια ομάδα που θα δώσει τέλος στον «διπολισμό», Κεραυνού και ΑΕΚ, που δεν… άφησαν άλλην ομάδα να προκριθεί στην τελική φάση, εδώ και επτά αγωνιστικές περιόδους!

Αυτό βέβαια, αποτελεί και ένα κοινό ρεκόρ για τις δυο ομάδες, υπό την επισήμανση ότι το 2020, ο… Κορονοϊός τους άφησε όλους… εκτός!

Από εκεί και πέρα, η ΑΕΚ μετρά έντεκα συνεχόμενες παρουσίες σε τελική φάση των πλέι-οφ και πρόκειται για ένα ρεκόρ, που πολύ δύσκολα θα σπάσει στο μέλλον και τη στιγμή που ο Κεραυνός είναι ο μόνος που το απειλεί (όντας μετρώντας επτά συνεχόμενες παρουσίες), η Ενοποιημένη ομάδα της Λάρνακας, κάλλιστα θα επιχειρήσει κατά τη νέα χρονιά να συμπληρώνει… ντουζίνα!

Ωστόσο ο Κεραυνός, μετά την κατάκτηση του Τίτλου της περασμένης αγωνιστικής περιόδου, ανέβηκε σε δυο κορυφές, αν και στη μια έχει και… συγκάτοικο, αλλά υπερέχει στα σημεία.

Ποιες είναι αυτές;

Μπορεί βέβαια η ΑΕΛ να παραμένει στην κορυφή της ολικής Χρυσής βίβλου, με 13 κατακτήσεις (συμπεριλαμβανομένου το ρεκόρ συνεχών, που είναι πέντε), αλλά μετά την εποχή των πλέι-οφ, ο Κεραυνός προηγείται στις κατακτήσεις με 9, ως μόνος πρώτος, ξεπερνώντας τους δυο –ως πέρσι- ισόβαθμους του, ΑΕΛ και ΑΠΟΕΛ.

Η άλλη Ερυθροκίτρινη πρωτιά, έχει και συγκάτοικο, αλλά ο Κεραυνός υπερέχει στα… σημεία.

Πρόκειται για τις συμμετοχές σε τελική φάση των πλέι-οφ, μιας και ο Κεραυνός έφθασε στις 19, όσες μετρά ο ΑΠΟΕΛ, αλλά η υπεροχή του Κεραυνού, κρίνεται στο… ποσοστό επιτυχίας!

Διότι στις 19 του συμμετοχές, κατέκτησε 9 φορές τον Τίτλο (και έχασε στις υπόλοιπες 10), ενώ στις 19 του φορές ο ΑΠΟΕΛ, κατέκτησε 8 φορές τον Τίτλο και έχασε στις υπόλοιπες 11.

Βλέπουμε λοιπόν ότι και οι δυο ομάδες με τις περισσότερες συμμετοχές σε τελική φάση, έχουν ποσοστό επιτυχίας κάτω του 50%, ενώ η ΑΕΛ μπορεί να θεωρείται ως η πιο επιτυχημένη ομάδα σε τελικούς, μιας και το δικό της ποσοστό φθάνει στο 80%!

Διότι σε 10 συμμετοχές, μετράει 8 κατακτήσεις.

Επισημαίνεται τέλος ότι η ΕΘΑ με δυο συμμετοχές, μετράει και ισάριθμες κατακτήσεις Τίτλου, ενώ η ΕΝΑΔ σε μια συμμετοχή, μετράει και μιαν κατάκτηση.

Προηγούμενο Άρθρο

🏀Chernomorec – ΑΕΛ 89-94: Νίκη στη δεύτερη αναμέτρηση και ο εκ Βουλγαρίας Γαλαζοκίτρινος!

Επόμενο Άρθρο

🕊️Διεθνής ημέρα Ειρήνης: Αναγκαία και αυτονόητη!

Παρόμοιο περιεχόμενο …

✍️Παραμένει στην ΑΕΛ, ο Flowers!

📖Περίπου 45“ ➡️Μπορεί να μην είχε έλθει από τις αρχές της περασμένης αγωνιστικής περιόδου, αλλά ερχόμενος περί τα μέσα της, ο Tyrn Bryan Flowers, είχε βοηθήσει σε σημαντικό βαθμό τη Γαλαζοκίτρινη ομάδα, τόσο στα εγχώρια, […]

🗼Πάρις… Paris!

📖 Περίπου 15“   Μόνο τυχαία δεν ήταν η επιλογή του Ερυθροκίτρινου προέδρου, Πάρι Παπαέλληνα να φορέσει τη συγκεκριμένη φανέλα! Πολλοί βέβαια, θα πίστεψαν ότι τη φόρεσε… επίτηδες για να… συμβολίζει το όνομα του, αλλά […]

🏀 Κεραυνός – ΑΕΚ 96-87: Είναι ακόμα ζωντανός!

Ανάγνωση: Περίπου 3` Πρώτος το είχε δηλώσει ο άνθρωπος που προπονούσε για έξι χρόνια τον Κεραυνό, ο νυν προπονητής της ΑΕΚ, Χρίστοφορος Λειβαδιώτης, αμέσως μετά το +30, χάριν στο οποίο η ομάδα του είχε φθάσει […]