Left Logo
Right Logo
Ροή Ειδήσεων

🏆Final 4 στο Super Cup! Γιατί όχι;

Όλες οι κατηγορίες: Δια υπογραφής🖊️

📖 Περίπου 1`20“

➡Πρόκειται για ένα θέμα, το οποίο έχω θίξει και άλλες φορές και που δεν πιστεύω ότι καταντά κουραστικό…

Ενώ λοιπόν στις 4 του μήνα, Κεραυνός και ΑΕΚ θα μονομαχήσουν για την κατάκτηση του πρώτου Τροπαίου της νέας αγωνιστικής περιόδου, η εισήγηση μου για αλλαγή του τρόπου διεξαγωγής του θεσμού, από έναν απλό τελικό, σε Final 4, επαναλαμβάνεται…

Είναι βέβαια γνωστό ότι ο θεσμός εδώ και (πάρα) πολλά χρόνια, διεξάγεται με ένα παιχνίδι και μόνο, ανάμεσα στον Πρωταθλητή και στον Κυπελλούχο (ή φιναλίστ στον τελικό του κυπέλλου).

Δεν θα ήταν πιο ελκυστικός αυτός ο θεσμός (που επιτέλους, πρέπει κάποια στιγμή να αναζωογονηθεί), αν σε αυτόν να μετείχαν, όχι δυο, αλλά τέσσερις ομάδες και όντως, θα ήταν πιο ελκυστικός για αρκετούς λόγους;

🏀Πιο κάτω, ας δούμε την (5 σημείων) πρόταση για συμμετοχή τεσσάρων ομάδων:

Ο Πρωταθλητής, ο Κυπελλούχος και οι ομάδες που είχαν τερματίσει στην 2η και 3η θέση (ή ανάλογα, σε περίπτωση που ο Κυπελλούχος, είχε τερματίσει στην 2η, 3η ή 4η θέση).

Ο Πρωταθλητής αν είναι και Κυπελλούχος, τότε να συμμετέχουν οι ομάδες που τερμάτισαν στη 2η, 3η και 4η θέση.

Αν ο Κυπελλούχος, δεν είχε τερματίσει στην πρώτη 4αδα, να συμμετάσχει, μαζί με τον Πρωταθλητή και με τις ομάδες που είχαν τερματίσει στη 2η και 3η θέση.

Αν ο φιναλίστ του τελικού Κυπέλλου, χάσει από τον Πρωταθλητή και πρόκειται για ομάδα που είχε τερματίσει κάτω από τη θέση 4, να δικαιούται να συμμετάσχει στο Final-4, μαζί με τις ομάδες που τερμάτισαν στις θέσεις 1, 2 και 3.

Σε περίπτωση που ο κάτοχος του Πρωταθλήματος, δεν είναι ο ίδιος, με τον κάτοχο του Κυπέλλου, τότε στην ημιτελική φάση της διοργάνωσης, να μην αγωνίζονται εναντίον η μια ομάδα με την άλλη.

🏀Ωφελήματα

Θα είναι κάτι, που θα δώσει ένα πολύ σημαντικό αγωνιστικό κίνητρο σε αρκετές ομάδες, πλην των… παραδοσιακών κατόχων των τροπαίων, ούτως ώστε να έχουν την ευκαιρία, μέσα από δυο παιχνίδια, να διεκδικήσουν με αρκετές πιθανότητες, ένα Τρόπαιο!

Περισσότερες ομάδες, θα είναι πιο έτοιμες αγωνιστικά, ενόψει της έναρξης της ερχόμενης αγωνιστικής περιόδου.

Τρία παιχνίδια και όχι ένα, θα είναι κάτι που θα αποτελέσει πόλο έλξης και για διάφορους χορηγούς, μέσω των οποίων θα διαφημιστεί το άθλημα (και θα διαφημιστούν και οι ίδιοι).

Το πιο σημαντικό; Νοουμένου ότι σε έναν τέτοιον θεσμό, θα μετείχαν τέσσερις ομάδες, θα ήταν κάτι που θα προσέλκυε αρκετό κόσμο και ειδικά, ομάδων που δεν έχουν συχνά ευκαιρίες, να αγωνίζονται σε αγώνες, μέσω των οποίων κρίνονται Τρόπαια!

Προηγούμενο Άρθρο

🏆Μόλις δυο απουσίες μέτρα η Λευκωσία από όλες τις αναμετρήσεις του Σούπερ καπ! (Χρυσή Βίβλος)

Επόμενο Άρθρο

📸Το «BS» σε παράταξη!

Παρόμοιο περιεχόμενο …

⏳Μήπως κάποια στιγμή πρέπει να αλλάξει το καλαθοσφαιρικό Ομοσπονδιακό μας… σύνταγμα;

📖 Περίπου 40“ ➡Όλοι οι φορείς να έχουν ψήφο, γνώμη και φωνή! Αυτό είναι το κεντρικό νόημα του κειμένου που ακολουθεί… Αν και το προτεινόμενο πρότυπο, κάλλιστα θα μπορούσε να αφορά όλες τις Αθλητικές Ομοσπονδίες […]

🏀 H ιδέα για μεσημβρινό παιχνίδι επιπέδου Basket league, δεν είναι και τόσο άσχημη…

Ανάγνωση: Περίπου 35“ Το «BS» συνεχίζοντας και σήμερα της εισηγήσεις του, σχετικά με τα καλαθοσφαιρικά δρώμενα στον τόπο μας… ρίχνει και μιαν άλλη ιδέα, ή και εισήγηση, η οποία δεν είναι και… τόσο άσχημη! Διεξαγωγή […]

Πιστεύω ότι ο λόγος που Ο Ιησούς ευλόγησε την ελιά, είναι επειδή η αλήθεια είναι σαν το λάδι…

Στη φωτογραφία, βλέπετε μιαν ελιά… Είναι μια από τις ελάχιστες ελιές, που βρίσκονται στον κήπο της Γεσθημανής, λίγο έξω από την Ιερουσαλήμ και ήταν εκεί, όπου Ο Ιησούς, ανάγγειλε την τελευταία του και σημαντικότερη προσευχή, […]