Left Logo
Right Logo
Ροή Ειδήσεων

🎂01/10/1926 – 01/10/2024: Μια διετία πριν τον Ερυθροκίτρινο αιώνα!

Όλες οι κατηγορίες: Ημερολόγιο🗓

📖Περίπου 1`30″ / 📹 Θέαση: 1:08`54″ 🔗Σύνδεσμος για Μαγνητοσκόπιο κάτω από το κείμενο…

➡️Κεραυνός…

Μια λέξη, που αρκεί και περισσεύει για να αντικατοπτρίσει την προσφορά στον Κυπριακό αθλητισμό και κοινωνία…

Ένα σωματείο που ιδρύθηκε στον Στρόβολο, σαν σήμερα πριν από 98 χρόνια και που από τότε ως και σήμερα, κατέχει το δικό του πρωταγωνιστικό ρόλο στις επάλξεις, ως ένα εκ των πιο ιστορικών σωματείων του τόπου μας και δη για την καταβολή του, είναι διαχρονικά, το πιο ιστορικό!

Καμιά φορά οι λέξεις είναι περιττές για να περιγράψουν ένα μεγαλείο ή και που δεν αρκούν, για να το αποδώσουν και στην περίπτωση του Κεραυνού Στροβόλου, αντικατοπτρίζονται αμφότερα…

98 ετών σήμερα ο Κεραυνός και αισίως, φθάνει σήμερα στο… κατώφλι των 730 σκαλοπατιών (ημερών) που θα τον οδηγήσουν στο να «σκαρφαλώσει» στον έναν αιώνα ζωής!

Ειδικά, όσον αφορά το άθλημα της καλαθόσφαιρας, καθώς μέσα από τη σκληρή δουλειά, την υπομονή και κυρίως την προσήλωση κάποιων ανθρώπων, ο Κεραυνός έχει γράψει (και συνεχίζει) να γράφει τη δική του ξεχωριστή ιστορία, που θα μείνει στην ιστορία, με τα δυο ρεκόρ που κάθε στιγμή μεγαλώνουν σχεδόν μαζί!

Ο Κεραυνός δημιουργεί ένα ανεπανάληπτο ρεκόρ στα χρονικά της Κυπριακής καλαθόσφαιρας, όντας ο πιο διαχρονικός και συνάμα, μακρόβιος πρωταγωνιστής στην καλαθοσφαιρική ιστορία του τόπου μας, όντας αν αναλογισθεί κανείς, ότι από την αγωνιστική περίοδο 1995-1996, αγωνιστική περίοδος κατά την οποία είχε αγωνισθεί στα λεγόμενα «πλέι-άουτ», και ως σήμερα, ποτέ δεν έχει τερματίσει κάτω από την 4η θέση!

Με απαρχή την αγωνιστική περίοδο 1996-1997!

Το καλοκαίρι του 1997, ο Πάρις Παπαέλληνας είχε αναλάβει τα προεδρικά ηνία και παραμένει στη θέση του, ως ο μακροβιότερος πρόεδρος, όλων των εποχών στον τόπο μας σε ένα σωματείο!

Ήταν δε, εκείνο το καλοκαίρι που είχε εξαγγείλει για πρώτη φορά στην ιστορία του Κυπριακού αθλητισμού, τον στόχο διάκρισης στην Ευρώπη από κάποιο σωματείο, στόχος που επιτεύχθηκε και επρόκειτο βέβαια για ένα ακόμα ιστορικό Ερυθροκίτρινο επίτευγμα!

Εννοείται βέβαια ότι το ονοματεπώνυμο Πάρις Παπαέλληνας, αποτελεί το πρώτο κεφάλαιο (ως ποιοτικό και ποσοτικό) σε όλη την ιστορία του 98ετή σήμερα Κεραυνού!

Δεδομένα, θα παραμείνει και στο 100ο και κατά πάσα πιθανότητα και στο διηνεκές!

Παραμένοντας στο χώρο της καλαθόσφαιρας (ελέω της ιδιότητας της ιστοσελίδας), οι χρυσές σελίδες που έχει γράψει ο Κεραυνός είναι βέβαια αρκετές μέσω των Τροπαίων που κοσμούν την Ερυθροκίτρινη βιτρίνα, τη στιγμή που η ιδιόκτητη του αίθουσα, ήταν μαζί με το «Ν. Σολομωνίδης» οι πρώτες ιδιόκτητες αίθουσες κάποιου σωματείου και που σήμερα, είναι απολύτως εκσυγχρονισμένη!

Όπως αναφέρεται και πιο πάνω, οι λέξεις είναι περιττές…

📹Μαγνητοσκόπιο

Όμως στη συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στην ιστοσελίδα ο πρόεδρος του Κεραυνού, κ. Πάρις Παπαέλληνας και που είχε αναρτηθεί στις 11 Αυγούστου, δεδομένα τα είχε πει όλα για το σωματείο που υπηρετεί (και βέβαια πριν την ανάληψη της προεδρίας) και η οποία προβάλλεται ξανά στο παρακάτω μαγνητοσκόπιο:

Προηγούμενο Άρθρο

🔝Αν ζούσα σε γυάλινο σπίτι θα δίδασκα και ήθος!

Επόμενο Άρθρο

☕Διεθνής ημέρα καφέ: Τόσο απλό… Είναι ο τονωτικός εθισμός!

Παρόμοιο περιεχόμενο …

🏆55ος τελικός Κυπέλλου καλαθόσφαιρας: Γνώριμοι διεκδικητές, απομένει ο κάτοχος! (Πλήρης χρυσή βίβλος)

📖 Περίπου 65“ ➡Ένας θεσμός που ξεκίνησε κατά την αγωνιστική περίοδο 1968-1969 και που συνεχίζεται αδιάκοπα ως και τις μέρες μας (με μόνη εξαίρεση το 2020, λόγω πανδημίας), φθάνει σήμερα στα 55 χρόνια ύπαρξης! Με […]

🏀ΑΕΛ – Κεραυνός 61-75: Ερυθροκίτρινη «ανίχνευση εδάφους» δια… τυπικότητας!

📖 Περίπου 45“ ➡Στην αίθουσα όπου θα δώσει τη μάχη για να κερδίσει (τουλάχιστον) μια φορά, στην ημιτελική φάση των πλέι-οφ, ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του για τη 2η φάση του Πρωταθλήματος ο –από χθες οριστικά […]

⛹️‍♂️ Η Ερυθροκίτρινη έδρα της ανατροπής και της… μαθηματικής ακρίβειας!

📖 Περίπου 50“   Όταν είχε υποδεχθεί τον ΑΠΟΕΛ, στην αναμέτρηση του 1ου γύρου, οι Γαλαζοκίτρινοι, είχαν μεταβεί στο «Κ. Παπαέλληνας», με τη ψυχολογία στο ζενίθ, όντας αήττητοι ως και την 8η αγωνιστική, στροφή κατά την […]